Friday, 23 December 2016

Trip to kelantan.

Hi people!
Sekarang dah pukul 120am and i cant sleep 😔 its been awhile since my last post. well act tak busy pun tapi malas nak update soooooo i will spam you guys with a few posts for today!

Last week i went to kelantan back to my hometown.wait, i dont think i can called it as my hometown because we dont have any 'rumah kampung' at there. So we slept for a few days at the hotel.



As usual tiap kali balik kelantan, kitorang akan cari hotel dekat area kota bharu. Bcs dekat sini paling senang nak cari makan n shopping. I forgot nama hotel yg ktorang stay tu. But kalau nak pergi pasar siti khadijah cuma take time 10min berjalan kaki. 

Kalini kitorang balik bercuti selama 3 hari 2 malam. 

Sampai je dekat kota bharu tu hari dah malam. Patutnya sampai awal tapi ktorang melawat rumah pakcik makcik dulu ofcourse :> 

Menu wajib tiap kali balik kelate! 
 
Act bukan makan ni je. Before sampai kedai makan ni, kitorang singgah aeon dulu. So sempat beli kfc rice plate dan pizza. Tapi sampai2 je sini terorder nasi goreng kampung pulak hahaha! Tapi jangan salah faham. I tak makan semua makanan tu serentak. Im that type of people yg bangun pagi terus cari makanan so yaaaa thats why i need a lot of food 😂 

Pagi hari kedua tu pulak kitorang decide nak pergi tumpat. Melawat kubur arwah atuk nenek 😊. 
Sini la tempat lahir dan kampung asal i . *sorry lupa nak snap pic*
Then, kitorang pergi dekat pasar tumpat.fyi,selain daripada syurga makanan pasar2 dekat kelantan ni pun boleh dikatakan syurga shopping hehe.


I bought this sweatshirt . 


And this kind of dress. I dont know what kind of dress is this. Mcm half blouse dan half jubah kan 😂 cantik sangat design dia. *heart eyes*

Okay then petang tu ktorang terus pergi rantau panjang. As everyone know, rantau panjang ni kawasan bebas cukai dan terkenal sbg syurga shopping dekat kelantan. So korang patut datang sini bila ada dekat kelantan okay!

Terbeli handbag lagi. Thank you ma sbb selalu support macam macam! :*
Ada satu rahsia yg i nak bagitahu korang. Bila sampai dekat rantau panjang ni, sila sila sila shopping handbag sebanyak mungkin hahaha! Handbag je okay. Bukan baju, bukan kasut. Why?  kalau korang pergi dekat the store ke apa, korang nampak tak handbag yg dia sale apa semua tu? 
Act kan diorang ambk barang2 tu semua dekat golok je. rantau panjang ni sempadan siam so sangat sangat senang nak dapatkan barang ni semua.
Kualiti handbag dekat the store tu semua sama je dgn barang yg jual kat sini. Yg beza cuma harga je. 
Mcm beg yg i beli ni kalau dkt luar maybe rm200++ mcmtu, tapi dkt sini i dapat harga rm140 je hehe. 

Cuaca dekat kelantan panas gila time tengahari. Tapi hujan bila nak ke petang. Jauh beza dgn cuaca kl. Time time panas mcmni memang sedap sangatlah kalau dapat aiskrim kelapa! :p
Percaya tak satu cup tu cuma rm2 je? Murah kan? Topping dah la macam macam dia letak. Dkt bawah aiskrim tu ada buah, jelly apa semua lagi.


Kenapa tiba tiba i post gambar selipar toilet ni ? Act ada cerita di sebalik gambar ni hahaha. Time tu ktorang berhenti makan dekat kedai area machang. So nak dijadikan cerita, time i masuk kedai tu, akak2 dkt situ pandang i lain macam. So i pelik lah kan ada smtg wrong ke. Then tiap kali i jalan mesti nak tergelincir. Okay makin pelik tak pernah2 kasut i mcmni. So i pandang la bawah then i'll be like OH NO MAAAAAA KASUT TERTUKAR DEKAT SURAU TADI dgn nada menjerit HAHAHA. 
Kesian abah terpaksa patah balik sebab tu satu satu nya kasut fav paling mahal pernah ada so sayang gila kot kalau hilang hahahaha. abah pun tak sampai hati nak tengok anak dia sedih auchh 😂

Another story. Okay mcmni.. Time tu ktorang singgah solat dekat masjid mana entah. Then time tu i dh siap solat dulu so nak pergi dekat kereta tapi beg ma ada dengan i. So i tengok la dekat dalam saf perempuan tu, okay dah nampak dah ma solat dekat mana. Then tanpa tengok muka pun, i terus je letak handbag tu dekat depan sejadah. After that bila ma datang dekat i, ma tanya i " kenapa letak handbag ma dekat akak yg tak kenal? Nasib akak tu baik pulangkan balik handbag ma,tak ambk duit, kad bank apa semua."  

Rupa-rupanya i tersalah orang sebab body akak tu dari tepi nampak sama macam mak i  hahaha! Memang kena hahan kaw-kaw la dalam kereta sbb perangai i mmg tak sah kalau tak careless hahaha.

Okay sekian cerita untuk harini. Thanks for reading!

No comments:

@Hak Cipta Terpelihara 2013 @shjrashkn .Design and Template edit by Siti Hajar Ashikin .